A település a 2.300 méter mélységből feltörő, 82 Celsius-fokos gyógyvizének köszönheti hírnevét. A nagyhatású gyógyvíz több évtizedes tapasztalatok alapján bizonyította gyógyító hatását, az alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos vize hivatalos gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. Cserkeszőlő  legfontosabb látványossága a Gyógy- és Strandfürdő komplexuma.

Cserkeszőlő és környéke

Ideális hely a nyugodt, természetes környezetben pihenni vágyóknak. A horgászatot és vadászatot, de a kerékpáros és víziturizmust kedvelők is számtalan programot találhatnak. A Tiszakürti Arborétum 10 km, a Tisza és Körös folyók, illetve azok holtágai 8-10 km, a horgásztavak 5-10 km távolságra vannak. Nagy népszerűségnek örvend a tiszai sétahajózás. A tiszakürti kikötőből 11 -15 óráig óránként indul a sétahajó, de lehetőség van egyéni megrendelés esetén más időpontokban is hajókázni.

A településen bankfiókot üzemeltet a Kunszentmártoni Takarékszövetkezet, és az OTP bank pénzkiadó ATM automatája is a központban található.

A település nevében is szerepel a környék jellegzetes növénye, hatalmas szőlőültetvények láthatóak minden irányban. Az alföldi borok élvezete mellett több étterem is a vendégek rendelkezésére áll, a friss zöldségeket pedig a településen elterjedt fóliakertészetek biztosítják.

Forrás: https://cserkeszolo.utisugo.hu/

Cserkeszőlő honlapja: http://www.cserkeszolo.hu/

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ honlapja: http://www.cserkeszolofurdo.hu/